A hagyományos finomlisztnél valami egészségesebbel szeretnél sütni-főzni? A tönkölybúzáról már hallottad, hogy egészségesebb, de nem tudod miért? Most eláruljuk!
A tönkölybúza a XXI. században került vissza a köztudatba, miután rájöttek, hogy igazán előnyös élettani hatásokkal bír. Más búzafajtákhoz képest lényegesen magasabb a fehérje– és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakat, nagy mennyiségű B-vitamint és E-vitamint tartalmaz, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost is jelentős mennyiségben található benne.
Teljesen kiválthatod vele a finomlisztet, de tartsd szem előtt, hogy a tisztán tönkölybúzából készült tészta nehezebben kel meg, bátran keverd más lisztekkel!
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN
Energia | 1.465 kJ / 346.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 1.5 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.4 g |
Szénhidrát | 68.0 g |
Amelyből cukrok | 0.6 g |
Só | 0.01 g |
Fehérje | 13.5 g |
Allergénfigyelmeztetés | Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat. |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | |
Jogi szabályozás | Élelmiszerekre vonatkozó általános jogszabályok |
Összetevők | tönkölybúza. |
felhasználási információk | Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk | PA. Papírként újrahasznosítható |