Az áfonya bogyós termését sokféleképpen hasznosítják a népi gyógyászatban, mert sokfajta ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Magas káliumtartalma mellett többek között kalcium, vas, magnézium és mangán is található benne. Hagyományosan a szív- és érrendszeri betegségek ellen fogyasztják, de jelentős A-vitamin-tartalma miatt a vitaminhiánnyal összefüggő szemproblémákat is enyhíti. Jótékonyan hat az emésztésre. Háziszerként bélhurut ellen is alkalmazzák. A szörp tartalmazza mindazokat az összetevőket, amelyek a lekvárban is megtalálhatók.
Gyümölcslé tartalom: min. 50%
Ajánlott hígítási arány 1:5
Tárolási információ: száraz, napfénytől védett helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország
Összetevők: cukor, víz, almasűrítmény, étkezési sav (citromsav), feketerépa-koncentrátum, kékáfonya aroma (0,5%), kékáfonya sűrítmény (0,1%).
Tápanyag értékek:
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 850 kJ (200 kcal)
Zsír: <0,1 g ebből telített: <0,1 g
Szénhidrát: 45 g ebből cukrok: 45 g
Fehérje: 0,1 g
Só: <0,1 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.