Paradicsom alapú mártás, paprikával, köménnyel és korianderrel. Vegánok is fogyaszthatják!
- Nem tartalmaz mesterséges színezéket és tartósítószert
- Gluténmentes
Felhasználási javaslat
Hozzávalók: 4 adag
- 4 db csirkemell vagy 1 db sütőtök.
Elkészítés: 20 perc
- Kevés olajon pirítsd meg a felkockázott húst vagy a sütőtököt (kb 5perc).
- Add hozzá a mártást és főzd tovább (kb 15 perc) amíg a hús/tök el nem készül.
TIPP: Adj egy marék kockára vágott cukkinit a mártáshoz.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után azonnal használd fel.
Termelői információ
A márkát az indiai születésű L.G. Pathak alapította. Amikor édesapja meghalt, a család Kenyába költözött egy jobb élet reményében, ami rájuk is talált: boltot nyitottak, ahol indiai édességeket árultak más családoknak, akik hiányolták az otthon ízeit.
1956-ban a család Nagy Britanniába költözött. L.G. nehezen talált munkát, ezért felesége, Shanta kitalálta, hogy újraindítja a kenyai vállalkozásukat Londonban. Apró konyhájában készült finomságainak hamar híre kelt, és nemsokára sorok álltak a bejárati ajtajuk előtt.
Néhány évvel később egy indiai kisboltot nyitottak, de az igazi fordulópont akkor következett be, amikor Patakék (időközben elhagyták nevükből a “h” betűt) egyszer túl sok zöldséget rendeltek. L.G. úgy döntött, hogy a megmaradt zöldségekből savanyúságot készít. A frissen őrölt fűszerekkel, olajban eltett zöldségek képesek voltak megőrizni India autentikus ízeit.
A márka vezetését fiuk, Kiri vette át. Felesége, Meena előállt az ötlettel, hogy olyan szószokat készítsenek, amelyekkel gyorsan és egyszerűen készíthetnek otthon curryt azok, akiknek nincs idejük, hogy maguk keverjék össze a szósz hozzávalóit. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.