A lencsét valószínűleg ismered, ha máshonnan nem is, Újévről biztosan. De mi a helyzet a vöröslencsével? Róla tudsz valamit? Ha nem, most eljött az ideje, hogy megismerd!
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének. Legjobb tulajdonsága, hogy főzés előtt nem kell beáztatni és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek. Ezzel biztosan belopja magát minden háziasszony szívébe. Gazdag aminosavakban és nyomelemekben, főleg magnéziumban, emellett vastartalma is jelentős.
Elkészítési javaslat: Felhasználás előtt mosd meg alaposan és távolítsd el a sérült szemeket, valamint a szennyeződéseket. A főzési ideje mindösszesen 10-20 perc, ennyi idő alatt kellemesen megpuhul.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN
Energia | 1.283 kJ / 304.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 1.6 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.2 g |
Szénhidrát | 41.0 g |
Amelyből cukrok | 1.6 g |
Só | 0.02 g |
Fehérje | 23.0 g |
Allergénfigyelmeztetés | Allergénmentes |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | |
Jogi szabályozás | Élelmiszerekre vonatkozó általános jogszabályok |
Összetevők | vörös lencse. |
felhasználási információk | Főzési ideje körülbelül 10-20 perc amely alatt pürés állagú lesz. Nem szükséges éjszakára hideg vízben áztatni. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk | PE tasak + PA címke. Mindkettő újrahasznosítható |