Egy 2016-ban elvégzett 29 tanulmány áttekintése szerint, ha naponta 28 gramm diót eszik az ember egy kevés telített zsírtartalmú és koleszterintartalmú étrend részeként, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. (1)
A mandula esetebén ez a fito-tápanyagokra, különösen a növényi szterinekre és a flavonoidokra vezethető vissza, amelyek segítik a szív működését és jelentős antioxidáns tartalommal bírnak. (2)
A mandula gazdag mangán- és magnéziumforrás. A mangán fontos szerepet játszik a szénhidrátok, aminosavak és koleszterin metabolizmusában. A magnézium több mint 300 anyagcsere-folyamatban vesz részt, ideértve az energiatermelést, a fehérje szintézist, a sejtjelzést és a szerkezeti funkciókat, például a csontképződést. Egyes tanulmányok szerint a magasabb magnézium-bevitel csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. (3)
ÖSSZETEVŐK: Mandula
Gluténmentes üzemben csomagolva