A hosszú főzési idő miatt már lemondtál a barna rizsről? A Biopont kínálatában gyors változatot is találhatsz, amely ugyanolyan gyorsan elkészül, mint fehér rokona!
Miért válaszd a barna rizst?
Először is lássuk, mi a különbség a fehér és a barna rizs között! A rizs több rétegből áll, a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el rétegeket. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így az értékes tápanyagok megmaradnak. A barna rizsben összetett, lassan felszívódó szénhidrátok találhatóak, keményítőt és rostokat is tartalmaz. A rostoknak köszönhetően gyorsan, hosszú időre eltelít. Emellett fehérjében is gazdag, illetve fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása is, mint például magnézium, mangán és szelén.
A Biopont gyorsfőzésű barna rizst a hántolást követően egy speciális eljárással bemetszik, amelynek köszönhetően a főzési idő lerövidül, míg a rizs tápanyagokban gazdag ezüst hártyája megmarad.
Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt főzd 15 percig és már kész is az egészséges és finom köret!
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN
Energia | 1.491 kJ / 352.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 2.2 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.6 g |
Szénhidrát | 74.0 g |
Amelyből cukrok | 0.6 g |
Só | 0.03 g |
Fehérje | 7.8 g |
Allergénfigyelmeztetés | Allergénmentes |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás | Élelmiszerekre vonatkozó általános és bio jogszabályok |
Összetevők | barnarizs*, hosszú szemű, feltárt. |
felhasználási információk | A zacskó tartalmát 1.5L vízben forrástól számítva 10-15 percig kell főzni. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk | PE tasak + PA címke. Mindkettő újrahasznosítható |