Bár a Coffea növény-nemzetség nagy létszámú, csak két jelentős tagjának terméséből készítenek kávét: az arab kávéból (Coffea arabica) és a Coffea robustából. A Coffea arabica adja a jobb kávéalapanyagot, de kényesebb a robustánál, termesztése sok körültekintést és gondosságot igényel. A kávécserjék fejlődéséhez a tökéletes feltételeket csak 900 méter feletti trópusi területeken lehet biztosítani, hiszen nélkülözhetetlen számukra a termékeny talaj, a nagy és egyenletes csapadékmennyiség és a 15-24 °C közötti hőmérséklet. Az arabica adja a kereskedelemben kapható kávé 75%-át.
Elkészítési javaslat:
1 kávéskanálnyi instant kávét forrázzon 1 csésze vízzel.
Összetevők: 100% bio kávé (Kolumbia).
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forgalmazza:
Sanadis Hungária Kft.
Józsefhegyi út 26/B
Budapest, 1025
Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft, HU-ÖKO-01
Értékelések
Még nincsenek értékelések.